Projekt

Varje år får vi på ACAD in stor mängd nya projekt. Samtidigt fortsätter vi att jobba med befintliga projekt och återupptar projekt som går in i nya faser. Vi har många projekt som vi är mycket stolta över att ha deltagit i. Här under ser ni projekt som vi är extra stolta över och gärna vill visa upp.
Datum
Datum
Sortera på: Datum
x

IFU Arena

Uppsala Innebandyallians och Upsala IF friidrott samarbetar kring byggandet av en ny innebandy- och friidrottsarena på Gränby sportfält i anslutning till Relitahallen. Uppsala Innebandyallians är en sammanslutning av 17 innebandyföreningar. Friidrottsarenan blir en modern träningsanläggning för alla grenar till exempel rakbana för kortdistanslöpning, häck och en löparbana runt arenan.

ACAD har utfört rumsakustiska beräkningar för att skapa en god akustik i de olika arenarummen.
x

Umami Park

Ny stadsdel med bostäder, kontor och lokaler. Projektet omfattar trafikbullerutredning samt projektering av både bostäder och kontor.

Visa fler bilder

x

Kv Bergskristallen

Nytt bostadsprojekt i Solberga. Wallenstam bygger 4 flerfamiljsbostadshus. ACAD har varit med i projekteringen.

Visa fler bilder

x

Kv Gångaren 10

Akustisk projektering av kontor i flera våningar.
x

Barlasten 3

Nytt bostadshus i Gröndal. Ritat av Krook & Tjäder för Wallenstam. ACAD har hjälpt till med trafikbullerberäkningar samt rådgivning under projektering.

Visa fler bilder

x

Näckrosens förskola

Näckrosens förskola i Råsunda brann ner våren 2013 och nu hösten 2014 står en ny förskola klar på samma plats. Barn och personal, som tillfälligt har varit i Hagalundsskolans lokaler, flyttar nu tillbaka till Näckrosparken. Den nya förskolan har lika många barn som tidigare, det vill säga drygt 100 barn, men får nu sju grupper. ACAD har hjälpt till under projekteringen samt slutbesiktning av förskolan.

Visa fler bilder

x

Stockholm Lighthouse

Längst ut på Kvarnholmen byggs Stockholm Lighthouse. Ett bländande arkitektoniskt storverk med panoramautsikt över Stockholms inlopp, Djurgårdens natur och innerstadens silhuetter. Flerfamiljsbostadhus som projekteras i samarbete med JM samt Peab. ACAD har hjälp till med trafikbuller samt projektering.

Visa fler bilder

x

Masugnen 5

På uppdrag av SKANSKA har ACAD varit med och tagit fram en bullerutredning som omfattar buller från vägar, spårvagn och flygplan samt markbuller från Bromma flygplats.
x

Kv Fjäderlåset 1

I befintligt flerfamiljshus från 1950-talet, med närhet till Hagsätra Centrum, har Ikano Bostad omvandlat lokaler till lägenheter. ACAD har skrivit akustiskt program och utfört mätningar för att verifiera att ljudkrav uppfylls efter ombyggnad. Bildkälla: Ikano Bostad
1 | 2 | NÄSTA